Vælg en side

BRAV Rådgivende ingeniører

A.C. Bangs Hus

A.C. Bangs Hus er én af flere fine funkis-bygninger fra 1930’erne, som præger kvarteret omkring Strøget i København, hvor det ligger som et markant pejlemærke, på en af de mest synlige og befærdede matrikler i København.

Indlånt hos Thorup Rådgivende Ingeniører ApS, og har varetaget rollen som bygværksprojekterende med ansvar for beregninger og tegninger.

3D konstruktioner
GH01
Revu_Lro2uDBdeu
Østergade_3988
Østergade_4618
Østergade_4559
Østergade_4517
Østergade_4348
Østergade_3938
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

(Illustrationer: Novaform, ArupHvidt og BRAV Rådgivende Ingeniører)

Projekt

A.C. Bangs Hus

Type

Konstruktionsprojekt

Status

Udført

Årstal

2021

Adresse

Østergade 27 & Lille Kongensgade 32, 1100 København

Bygherre

Aage Bangs Fond

Bygherrerådgiver

ArupHvidt

Arkitekt

Rönby.dk / Herboform / Novaform

Areal

1817 m² (Herunder 337 m² nybyggede ekstra to etager)

Elementer

Bærende konstruktion: Eksisterende bygværk er udført som in situ-beton. Nye stålkonstruktioner i to etager samt nye altaner.

 

Vores rolle

Indlånt hos Thorup Rådgivende Ingeniører ApS, og har varetaget rollen som bygværksprojekterende med ansvar for beregninger og tegninger.
De nye bærende konstruktioner bliver fortrinsvist stålkonstruktioner bestående af bjælker og søjler og med nyt etagedæk og tag af trapezplader i stål.
De nye bærende konstruktioner stabiliseres dels ved rammevirkning i de nye stålkonstruktioner, dels ved at vandret last overføres til vægge omkring trapper på 6. sal.

(Illustration: ArupHvidt)

Bygningen

A.C. Bangs Hus er én af flere fine funkis-bygninger fra 1930’erne, som præger kvarteret omkring Strøget i København, hvor det ligger som et markant pejlemærke, på en af de mest synlige og befærdede matrikler i København. Bygningen er oprindeligt opført i 1934, som pelshus for virksomheden A.C. Bang, i helt ny stil og konstruktion – funkis og jernbeton – ift. byens traditionelle murstensbyggerier. I dag er bygningen bevaringsværdig (SAVE 3) og inden en renovering og ombygning kunne igangsættes, skulle der derfor en lang proces til, med analyse og planlægning, dialog med myndigheder og udarbejdelse af lokalplan. Udover at nedrive den øverste etage, for at bygge ny 6. og 7. etage ovenpå, har ejendommen bl.a gennemgået en totalrenovering ude såvel som inde, komplet udskiftning af forsyningsanlæg, samt er indstillet til DGNB Sølv endelig certificering og DGNB Diamant for særlig arkitektonisk kvalitet. Bygningen er indstillet til Renoverprisen 2022, og projektet er anvendt som case af både Værdibyg og Videncenteret for Cirkulær Økonomi i Byggeriet (VCØB).

(Illustration: BRAV Rådgivende Ingeniører)

(Illustration: BRAV Rådgivende Ingeniører)

Kontakt

Lars Olesen

Civilingeniør

M: +45 6915 2665

E: lars@brav.dk