Vælg en side

BRAV Rådgivende ingeniører

Lillebæltskolen

Lillebæltskolen i Middelfart ønskede bygherre at udvide skolen med en ny tilbygning, som skal rumme de højeste klassetrin, samt agere rum for større forsamlinger.

Lillebælt_01
Lillebælt_02
Revu_6kMg6tMqm5
Situationsplan (@AI)
Skitse (@AI)
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

(Illustrationer: AI Arkitekter & Ingeniører)

Projekt

Lillebæltskolen

Entrepriseform

Storentrepriser

Status

Under opførelse

Årstal

2022

Adresse

Skippervej 1, 5500 Middelfart

Bygherre

Middelfart Kommune

Arkitekt

AI Arkitekter & Ingeniører (totalrådgiver)

Areal

600 m²

Team

Benjamin Groth Frederiksen, Malte Hessellund Sørensen, Christian Degn & Lars Olesen

Vores rolle

Brav har bistået med rådgivning inden for bærende konstruktioner, fra projektforslag til udbudsprojekt og opfølgning, samt certificering af konstruktionsprojektet.

 

Elementer

Ydervæggge: Præfabrikerede træelementer med hhv. skalmur og trælister/eternitplader

Bærende konstruktion: Præfabrikerede indervægge-, etagedæk- og tagelementer i træ.

Fundament: Pladsstøbte fundamenter og terrændæk.

(Illustration: AI Arkitekter & Ingeniører)

Bygningen

Lillebæltskolen i Middelfart ønskede bygherre at udvide skolen med en ny tilbygning, som skal rumme de højeste klassetrin, samt agere rum for større forsamlinger. Bygningen er opført med blik på eksisterende bygværks arkitektur, hvor taghældning og ydre udformning er valgt således, at bygværket spiller sammen med eksisterende bygninger. Tilbygningen er desuden koblet sammen med eksisterende bygninger ved dels en glasgang og dels ved at den er bygget op af eksisterende.

Huset er opført af bærende træelementer både anvendt som indvendige vægge og facadevægge. Der er udført et let dæk i noget af bygningen for at danne plads til ventilationsanlæg. Tagkonstruktionen er ligeledes udført af præfabrikerede tagelementer med et flad på 15°. Grundet bygningens geometri er var det nødvendigt at anvende stålbjælker og søjler til at bære tag, etagedæk m.m., hvor der ikke er underliggende træelementer. I den forbindelse blev angivne stålsamling projekteret. Pga. bygningens højde over terræn, samt ønske om forsamlinger over 150 personer, er bygværket henført til høj konsekvens-klasse, CC3 og ligeledes høj konstruktionsklasse, KK3.

Kontakt

Benjamin Groth Frederiksen

Projektleder

M: +45 2251 4175

E: benjamin@brav.dk