Vælg en side

BRAV Rådgivende ingeniører

Toldbodgade 22

Ungdomsboliger opført med sans for detaljen og et moderne, stilrent arkitektonisk udtryk med tagbeklædning i stål, stålaltaner og ståltrapper placeret på en stueetage af lysetrælister og lyse mursten.

(Illustrationer: JN Arkitektur)

Projekt

Toldbodgade 22

Type

Konstruktionsprojekt

Status

Under opførelse

Årstal

2022

Adresse

Toldbodgade 22, 5000 Odense C

Bygherre

Next Nest

Arkitekt

A1 Tegnestue

Areal

295 m²

Team

Anders Grue Johansen & Marin Culjak

Elementer

Ydervægge: Porebeton med skalmur og trælister

Bærende konstruktion: Porebeton, dækskive af insitubeton, træspær, stålaltaner

Fundament: Pladsstøbte fundamenter

 

Bygningen

På en mindre grund i hjertet af Odense havde bygherre en drøm om at få stablet fem moderne ungdomsboliger på benene tæt på bymiljø, havnefront og uddannelsessteder. I forening med gode samarbejdspartnere – Kingstoft Engineering og A1 Tegnestue – har Brav bistået med rådgivning inden for konstruktioner og certificeret statiker på det fine lille byggeri.
Ungdomsboligerne er opført med sans for detaljen og et moderne, stilrent arkitektonisk udtryk med tagbeklædning i stål, stålaltaner og ståltrapper placeret på en stueetage af lysetrælister og lyse mursten.

 

Bærende konstruktioner

Huset er opført af bærende porebetonelementer med store åbninger, som kun lade sig gøre rent statisk på grund af det stærke insitudæk i beton, der adskiller stue og 1. sal. Dækket spænder 6 meter på den korteste led og giver stor design og indretningsfrihed inde i boligerne. Dækket er optimeret med FEM-analyse for at holde dæktykkelsen nede og reducere omkostningerne for bygherre og CO²-aftrykket for miljøet. I dækket er desuden integreret armering til overligger, så vinduer og døre kan gå helt op til etageadskillelsen uden synlige nedstik.
Tagkonstruktionen er opført af trempelspær uden hanebånd og med så store udvekslinger i begge facader, at spærene til åbningerne skal udveksles på hinanden. Det er løst med forstærkede bærespær og kipbjælker, der fordeler lasten mere jævnt til det underliggende etagedæk.

 

 

Kontakt

Anders Grue Johansen

Konstruktionsingeniør

M: +45 6915 2902

E: anders@brav.dk